Global Entrepreneurship Week 2014

De GEW wordt elk jaar tijdens de derde week van november georganiseerd (17-23 november) in 139 landen en telt meer dan 24.000 partnerorganisaties. Zij brengt meer dan 7 miljoen personen op de been met als doelstelling de ondernemersgeest te promoten en het ondernemerschap aan te moedigen.

 

De GEW is een initiatief van de Kauffman Foundation, hèt expertisecentrum voor ondernemerschap en onderwijs in de VS. De week heeft als doel om ondernemerschap en ondernemend gedrag onder jonge mensen tot 30 jaar te stimuleren.

In tegenstelling tot andere jaren zijn er dit jaar heel wat activiteiten hierrond in Vlaanderen terug te vinden.

De Global Entrepreneurship Week tracht jongen mensen te verbinden door middel van lokale, nationale en wereldwijde activiteiten, die ontworpen zijn om jongeren te helpen om de potentiële starter of uitvinder in zichzelf te ontdekken. Studenten, onderwijzers, ondernemers, het bedrijfsleven, de non-profitsector, overheid en vele anderen kunnen aan een waaier van verschillende activiteiten deelnemen. Door hun krachten te bundelen en activiteiten op mekaar af te stemmen kan het nationale beleid op het gebied van onderwijs en ondernemerschap verder worden versterkt.
Meer info op https://genglobal.org.

Global Entrepreneurship Week 2010 website